Maastricht heeft in en om de stad veel en mooi groen. CNME beheert samen met partners bijna 120 hectare stadsnatuur, verspreid over 23 natuurgebieden. CNME beheert deze gebieden op ecologische wijze. Dit betekent dat we natuurlijke processen stimuleren, zodat inheemse flora en fauna zich kunnen ontwikkelen. Al onze werkzaamheden zijn erop gericht de biodiversiteit van gebieden te vergroten.

Met de ecologische beheerwerkzaamheden wil CNME de natuurgebieden aantrekkelijk maken voor bezoekers en de ecologische kwaliteiten behouden en versterken. We betrekken hierbij zoveel mogelijk bewoners en bezoekers. Dit doen we door middel van adoptieprojecten, natuurwerkdagen, veldlessen, excursies en publiciteit.

"Het ecologisch beheer vertelt een verhaal over een gemeente die ervoor kiest te werken op menselijke schaal, die prioriteit geeft aan biodiversiteit en een gezonde leefomgeving belangrijk vindt."

Wij zijn actief in meer dan 23 natuurgebieden. Hier is het team ecologisch beheer bezig in de Lage Fronten.

Team Ecologisch Beheer en partners

CNME heeft een eigen beheerteam dat de werkzaamheden uitvoert, zoals ecologisch maaibeheer, bosrandbeheer, onderhoud aan muurvegetaties en onderhoud van natuurtuinen. Het beheerteam bestaat uit een aantal vaste medewerkers en kent een wisselende samenstelling van stagiaires en vrijwilligers. Wij leiden regelmatig mensen op met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Verder werkt CNME samen met organisaties die natuur beheren met begrazing door schapen of runderen zoals Schaapskooi Mergelland en Natuurlijk Begrazen Maastricht.

Voor de gemeente Maastricht beheert CNME een tiental natuurgebieden. Daarnaast werkt CNME onder andere voor Vereniging Natuurmonumenten (Pietersberg), Staatsbosbeheer (Gerendal), Tragos (Fort Willem), Natuurhistorisch Museum (Museumtuin) en Waterschap Roer en Overmaas (Jekerdal).

Teambuilding in de natuur

Met jouw bedrijf of organisatie een dagje meewerken in een van de natuurgebieden? CNME verzorgt teambuilding! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer informatie

Bekijk het Monitorverslag 2020

Neem contact met ons op voor meer informatie: info@cnme.nl

"We zijn geen groen-aannemer die maait en weer weg is, we dragen echt zorg voor een gebied en hebben contact met mensen."