Datum: Op woensdag 19 augustus 2020
Tijd: Van 10:00 tot 15:00 uur
Plaats: Verzamelen om 10.00 bij Mariënwaard 57, 6222 AM Maastricht

Aanmelden:

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan bij John Steijns via john.steijns@cnme.nl o.v.v. Huttenbouwdag

Let op:

De Huttenbouwdag is voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Kinderen t/m 7 jaar enkel onder begeleiding van een volwassene.

Huttenbouwers gezocht!

Op de Huttenbouwdag trekken we samen met handschoenen, zagen en snoeischaren het bos in, op zoek naar een geschikte plek om te bouwen. De huttenbouwexperts van CNME geven vooraf instructie, zodat je weet hoe je veilig en handig kan werken. Aan het einde van de middag vind je overal in het bos hele bijzondere hutten. Zelf gemaakt, zo uit de natuur!
 
CNME zorgt voor gereedschappen, materialen en hulp waar nodig. Neem zelf voldoende water en een lunchpakketje mee, draag een lange broek en stevige, dichte schoenen.

Landgoed Mariënwaard

Van onontdekte delen met bijzondere natte ruige vegetatie, tot een natuurspeelplaats in een bosrijk gebied met vochtige graslanden, vijvers en speelelementen. Landgoed Mariënwaard heeft een ongelofelijke natuurlijke schoonheid met veel diversiteit. Grote kans dat je een groene specht hoort of ziet. Af en toe land een buizerd in een lage boom, op zoek naar een zwemmend hapje. En in een flits kun je de ijsvogel zien langs vliegen.

Landgoed Mariënwaard is een afgesloten natuurgebied, niet toegankelijk voor bezoekers. CNME Maastricht en regio voert ecologisch landschapsbeheer uit in het gebied. Dat beheer is gericht op het maaien van de graslanden, open houden van de lanen en het uitbaggeren van het prachtige riviertje de Kanjel. Een omgevallen boom hoeft niet weg, maar biedt nieuwe schuilplaatsen voor vele diertjes. Zo wordt het natuurlijke proces gestimuleerd en blijft waardevolle flora en fauna behouden.

Huttenbouwdag
Huttenbouwdag 2017
Huttenbouwdag 2017
terug naar overzicht