Huttenbouwers gezocht!

*de huttenbouwdag zit vol! Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.*

De afgelopen jaren kwamen de meest prachtige creaties voorbij: kastelen met ophaalbruggen, villa’s met stoelen en tafels, tipi’s en zelfs een schommel in de hut. Allemaal gemaakt met materialen gevonden in het bos. Gebruik op 15 augustus je fantasie en kijk naar de natuur, dan word jouw hut zeker bijzonder.

CNME is aanwezig met drie huttenbouw-professionals. Zij zorgen voor gereedschappen, materialen en hulp waar nodig. Zelf moet je zorgen voor goede schoenen en kleding die tegen een stootje kan. Neem ook een eigen lunchpakket en voldoende drinken mee.

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Dat kan bij Jerom Hendrickx via hendrickx@cnme.nl. Ook belangrijk om te weten: De Huttenbouwdag is voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Kinderen t/m 7 jaar enkel onder begeleiding van een volwassene.

Landgoed Mariënwaard

Van onontdekte delen met bijzondere natte ruige vegetatie, tot een natuurspeelplaats in een bosrijk gebied met vochtige graslanden, vijvers en speelelementen. Landgoed Mariënwaard heeft een ongelofelijke natuurlijke schoonheid met veel diversiteit. Grote kans dat je een groene specht hoort of ziet. Af en toe land een buizerd in een lage boom, op zoek naar een zwemmend hapje. En in een flits kun je de ijsvogel zien langs vliegen.

Landgoed Mariënwaard is een afgesloten natuurgebied, niet toegankelijk voor bezoekers. CNME Maastricht en regio voert ecologisch landschapsbeheer uit in het gebied. Dat beheer is gericht op het maaien van de graslanden, open houden van de lanen en het uitbaggeren van het prachtige riviertje de Kanjel. Een omgevallen boom hoeft niet weg, maar biedt nieuwe schuilplaatsen voor vele diertjes. Zo wordt het natuurlijke proces gestimuleerd en blijft waardevolle flora en fauna behouden.

Datum: Op woensdag 15 augustus 2018
Tijd: Van 10:00 tot 15:00 uur
Plaats: Verzamelen bij Mariënwaard 57, 6222 AM Maastricht

Aanmelden:

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. De Huttenbouwdag zit vol! Inschrijven is niet meer mogelijk.

Let op:

De Huttenbouwdag is voor kinderen van 4 t/m 14 jaar. Kinderen t/m 7 jaar enkel onder begeleiding van een volwassene.

Huttenbouwdag
Huttenbouwdag 2017
Huttenbouwdag 2017
terug naar overzicht