Voor de derde keer slaan buurtbewoners en organisaties in Wyckerpoort de handen ineen om de wijk zwerfafvalvrij te maken, en dat doen ze met een grote opschoonactie. Betrokken organisaties zijn Trajekt, MTB, het Buurtnetwerk, het Leger des Heils en #PickitUp, de zwerfafvalcampagne van CNME en de gemeente Maastricht. De leerlingen van basisschool de Lètterdoes zullen dit jaar voor de tweede keer meedoen. Daarmee kunnen we concluderen dat het de meest omvangrijke opschoonactie van Maastricht wordt, met een deelnemersaantal van meer dan 100 personen.

Bewustwording rond het zwerfafvalprobleem staat centraal bij de opruimactie. Daarom zal voorafgaand aan de opschoonactie, met name bij de jonge deelnemers, in de klassen nog even hierop gereflecteerd worden. Ze worden in de klas geïnformeerd over praktische zaken tijdens het opruimen, maar ook over de effecten van zwerfafval voor mens, dier en milieu.

De aftrap van de opschoonactie zal voor de ingang van de basisschool gehouden worden. Deelnemers zullen in groepen en onder begeleiding, gewapend met prikkers, handschoenen en veiligheidshesjes de wijk intrekken. Het Leger des Heils is ook van de partij en voorziet de deelnemers na afloop van een versnapering. 

Wil jij de leerlingen meehelpen en je ook inzetten voor een schoner Maastricht? Kom 9 mei dan langs!

Datum:

9 mei, 2018

Tijd:

10.30 – 12.00

Locatie:

Old Hickoryplein (ingang BS de Lètterdoes)

Aanmelden:

Maartje Meessen, info@pickitup-maastricht.nl

Tip:

Draag stevige, dichte schoenen

terug naar overzicht