Plaats:

CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7 in Maastricht

Tijd:

Van 10.00 tot 18.00

Data:

14 en 28 oktober, 18 november en 9 december 2018

Aanmelden:

Meld je aan door een mail te sturen naar info@cnme.nl o.v.v. Basiscursus Permacultuur

Kosten:

€275,- per persoon incl. koffie en thee. 

Inhoud van de cursus

Iedereen kan aan permacultuur doen, zelfs als je geen tuin hebt. In de Basiscursus Permacultuur leer je de principes en de ethiek van permacultuur van hoofddocent Mark Franck. In de cursus worden thema’s behandeld zoals bodem, ecologie, eetbare planten, economie en sociale permacultuur. Er is ook ruimte voor een excursie naar een voedselbos en om te leren ontwerpen zodat je aan het einde van de cursus met de opgedane kennis je eigen stuk grond kunt inrichten. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in de CNME Natuurtuinen Jekerdal en kost €275,- per persoon. Neem lunch mee om zelf te eten of te delen met anderen. Er zijn 2 elektrische kookplaatjes aanwezig. Zorg voor gepaste kleding en schoeisel; je gaat regelmatig naar buiten om de Natuurtuinen Jekerdal en het omliggende landschap te bekijken. Vervoer naar en van de excursieplek is niet inbegrepen.

Over Mark Franck

Met zijn bedrijf Landmark Green Consciousness geeft Mark workshops en rondleidingen over eetbaar groen. Na de opleiding Tuin & Landschapsmanagement en de nodige werkervaring bij landschapsarchitecten en aannemerij heeft Mark de stap gemaakt naar permacultuur. Zo heeft hij in zijn jaaropleiding Permacultuur mede de permatuin in de CNME Natuurtuinen Jekerdal ontwikkeld. Mark is daarnaast tuinman bij Tapijntuin en docent bij Velt.

CNME Natuurtuinen Jekerdal

CNME Natuurtuinen Jekerdal biedt een inspirerende omgeving om te leren of te recreëren in het groen. In de tuinen zijn verschillende voorbeelden van natuur-tuinieren, een kwekerij van wilde planten en een verscheidenheid aan milieus zoals een akker, bermen, takkenrillen, geveltuinen, sedumdaken en een overstromingsvlakte met vijvers. Elke week werken vrijwilligers in Natuurtuinen Jekerdal, als gastheer of –vrouw, in de moestuin, permacultuurtuin of bij kinderactiviteiten.

"Vanuit mijn passie en ervaringen is het voor de hand liggend om andere mensen kennis te laten maken met dit duurzame ‘virus’ om bewustwording te creëren."

— Mark Franck

Basiscursus Permacultuur Mark Franck(3)
Basiscursus Permacultuur Mark Franck(1)
terug naar overzicht