Data:

zaterdag 18 mei
zaterdag 1 juni
zaterdag 29 juni

Tijd:

Van 10.00 tot 17.00

Plaats:

CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7 in Maastricht

Aanmelden:

Meld je aan door een mail te sturen naar info@cnme.nl o.v.v. Basiscursus Permacultuur

Kosten:

€145,- per persoon incl. btw, koffie en thee. 

Permacultuur basiscursus

Permacultuur is een methodiek geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen en gebaseerd op ethische basisprincipes: zorg voor de aarde, zorg voor de mensen en eerlijk delen. Iedereen kan dus aan permacultuur doen, ook als je geen tuin hebt. In deze basiscursus leer je de principes en de ethiek van permacultuur van Mark Franck en Leo de Groot. In samenwerking met CNME nemen Mark en Leo je mee op deze ontdekkingsreis over duurzaamheid en welke keuzes je hierin kunt maken.

Over Mark Franck en Leo de Groot

Mark geeft workshops en rondleidingen over eetbaar groen vanuit Landmark Green Consciousness. Na de opleiding Tuin & Landschapsmanagement en de nodige werkervaring bij landschapsarchitecten en aannemerij heeft Mark de stap gemaakt naar permacultuur. Zo heeft hij in zijn jaaropleiding Permacultuur mede de permatuin in de CNME Natuurtuinen Jekerdal ontwikkeld. Mark is daarnaast tuinman bij Tapijntuin en docent bij Velt.

Leo is initiatiefnemer van Parksjtad in Transitie en de Werkgroep Permacultuur en is in 2012 begonnen met lesgeven. Na zijn Permacultuur Ontwerp Cursus volgde hij een cursus tot permacultuur docent in Denemarken. Daarnaast heeft hij praktijk ervaring door een eigen tuin en de Dobbeltuin in Heerlen.

CNME Natuurtuinen Jekerdal

CNME Natuurtuinen Jekerdal biedt een inspirerende omgeving om te leren of te recreëren in het groen. In de tuinen zijn verschillende voorbeelden van natuur-tuinieren, een kwekerij van wilde planten en een verscheidenheid aan milieus zoals een akker, bermen, takkenrillen, geveltuinen, sedumdaken en een overstromingsvlakte met vijvers. Elke week werken vrijwilligers in Natuurtuinen Jekerdal, als gastheer of –vrouw, in de moestuin, permacultuurtuin of bij kinderactiviteiten.

"Vanuit mijn passie en ervaringen is het voor de hand liggend om andere mensen kennis te laten maken met dit duurzame ‘virus’ om bewustwording te creëren."

— Mark Franck

Basiscursus Permacultuur Mark Franck(3)
Basiscursus Permacultuur Mark Franck(1)
terug naar overzicht