Of je nou komt voor een bijenparadijs, stadsjungle, kasteeltuin, vierkante-meter-moestuin of schaduwbalkon. Voor ieder wat wils op de Plantenmarkt. Koop direct van lokale kwekers en krijg meteen gepast advies over de verzorging en plaatsing. Op Plantenmarkt vind je eetbare of inheemse wilde planten, plantjes voor in de moestuin en klassiekers als wilde marjolein, helleborus, rozen, koninginnenkruid en de gele dovenetel.

 

Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt
De planten en mooie bloeiers zorgen voor veel leven in de tuin of op je balkon. Dat is hard nodig, want wist je dat van de 358 soorten wilde bijen in Nederland er 188 bedreigd worden? Ook voor ons heeft dit grote gevolgen: 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving. Nederland Zoemt organiseert daarom een Nationale Bijentelling op 21 en 22 april. Maar hoe ziet een wilde bij eruit? Leer het op de Plantenmarkt met een workshop ‘Herken de Wilde Bij’. Met een aantal tips en tricks van onze bijenexpert herken het gezoem meteen.

 

Programma
De Plantenmarkt wordt om 13.00 feestelijk geopend door Maastrichts eigen bijen ambassadeur en wethouder Gert-Jan Krabbendam. Gevolgd door een workshop ‘Herken de Wilde Bij’ van 13.30 – 14.00. Planten kopen kan van 13.00 – 16.00. Planten gekocht? Maak ook een bijenhotel! Kinderen kunnen tijdens de markt doorlopend aan de slag met onze expert. 

 

 


Datum: Op zondag 22 april 2018
Tijd: Van 13:00 tot 16:00 uur
Plaats: CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, 6212XL Maastricht

Parkeren:

De Plantenmarkt is prima bereikbaar met de fiets of de bus. Kom je toch met de auto? Parkeren is gratis aan de Mergelweg.

Aanmelden:

Alleen voor de workshop moet je je aanmelden. Dat kan via hendrickx@cnme.nl

terug naar overzicht