Weide Campagne

Voor iedere plant een ideaal plekje

Zuid-Limburg is een heuvelachtig gebied met een grote diversiteit aan milieus. Zo zijn er droge kalkrijke plateau’s, maar ook natte voedselrijke beekdalen of vochtige hellingbossen. Door die variatie vinden planten altijd wel hun ideale plekje. Daardoor is de biodiversiteit erg hoog en dat levert bijzondere soorten op. Denk bijvoorbeeld aan de orchideeën die op kalkgraslanden groeien. 

De Plantenwandeling is gericht op het herkennen van een aantal algemene plantsoorten in Zuid-Limburg. Er is ook genoeg te vertellen over de ecologische, geneeskrachtige of culinaire eigenschappen van een soort. Zo zijn veel planten eetbaar. De wandeling op 12 september is de eerste in een serie van drie wandelingen. Ieder in een ander jaargetijde om de plantensoorten in hun verschillende levensfases te leren herkennen.

Start- en eindpunt

De wandeling start en eindigt op de CNME Natuurtuinen Jekerdal. Vanuit de Natuurtuinen gidsen Lisa en Jerom je door het aangrenzende Jekerdalpark en de St. Pietersberg. Neem stevige wandelschoenen mee en wat te eten en drinken voor onderweg.

Datum: Op woensdag 12 september 2018
Tijd: Van 12:30 tot 15:30 uur
Plaats: CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, 6212 XL, Maastricht

Kosten:

Deelname kost €5,- per wandeling. Dit betaal je vooraf en contant aan Jerom en Lisa.

Aanmelden:

Aanmelden is verplicht en kan bij Jerom Hendrickx via Hendrickx@cnme.nl.

Ook belangrijk:

Neem stevige wandelschoenen mee en wat te eten en drinken voor onderweg.

terug naar overzicht