Couleur Locale

Beeldend kunstenaar Dorieke Schreurs maakt haar verven van natuurlijke pigmenten en werkt cradle-to-cradle. De lokale grondstoffen worden door Dorieke geoogst en in een tijdelijk lab in de CNME Natuurtuinen Jekerdal verwerkt tot pigmenten. In het lab werkt Dorieke met eenvoudige processen als het vermalen van de grondstof, tot het experimenteren met de invloed van verschillende temperaturen en pH-waardes op de uiteindelijke kleuren.

Workshop

In de workshop Natuurlijke Kleurpigmenten & verf maken (Couleur Locale) gaan cursisten zelf aan de slag met het omzetten van ruwe grondstoffen als löss en mergel in bruikbare verfpigmenten. Met deze pigmenten wordt er verf gemaakt op natuurlijke basis volgens de tempera techniek. De prachtige pigmenten kunnen de cursisten vervolgens schilderend tot leven laten komen

Couleur Locale

Couleur Locale is een circulair, vakoverstijgend kunst- en onderzoeksproject met een educatief programma in de Natuurtuinen van CNME. In de Natuurtuinen wordt bovendien een tuin aangeplant waarin speciale verfplanten groeien. Hiermee ontwikkelt Dorieke organische pigmenten die gewonnen kunnen worden uit de planten. Het winnen van de grondstoffen op locatie, de verwerking en het gebruik ervan zijn onderdeel van een parallel educatief programma voor basisschool, kunstacademie studenten en volwassenen. Daarnaast verzorgen CNME en Dorieke ook workshops.

Datum: Op zondag 15 april 2018
Tijd: Van 10:00 tot 16:00 uur
Plaats: CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, 6212 XL Maastricht

Meer informatie:

CNME projecten: Couleur Locale

Aanmelden:

info@dorieke.nl

Kosten:

€50,- (inclusief materiaal, koffie, thee)

Belangrijk om te weten:

De workshop gaat door onder voorbehoud van een minimaal aantal deelnemers. Lunch dient zelf meegebracht te worden.

terug naar overzicht