Jouw tuintje telt

Dat het niet zo goed gaat met de wilde bij zien we steeds vaker op het nieuws. Wist je dat van de 358 soorten wilde bijen in Nederland er 188 bedreigd worden? De grootste bedreiging waarmee de wilde bij kampt is het gebrek aan voedsel en nestelgelegenheid. Intensieve landbouw, verstedelijking en het strakker beheer van onze groene voorzieningen zorgt ervoor dat de wilde bij een tekort heeft aan nectarOok voor ons heeft dit grote gevolgen: 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving. 

Bijenexpert Frans Braeken wil met de workshop ‘Herken de Wilde Bij’ meer bewustwording creëren rond het wilde bijenprobleem. En waar kun je dat beter doen dan op de plek waar de wilde bij zoemt van geluk: de CNME Natuurtuinen. Terwijl jij geïnspireerd raakt door de omgeving zal Frans Braeken tips en tricks meegeven over hoe jij op een simpele manier de wilde bij een handje kunt helpen. En natuurlijk zal Frans de deelnemers nuttige handvatten geven bij het tellen van de wilde bij. Om te inventariseren hoe de wilde bij het nu doet organiseert Nederland Zoemt een Nationale Bijentelling op 22 april. Elke bij telt, jij ook?

De Wilde Bij zoemt op de plantenmarkt

Wil jij je BEE experience compleet maken? Vergezel ons direct na de workshop ook op de plantenmarkt (13:00-16:00) in de natuurtuinen en tover je tuintje om in een ware bijenparadijs. De plantenmarkt is namelijk voorzien van bijvriendelijke planten. En bij een lekkere plantenrestaurant hoort ook een mooi 5-sterren bijenhotel. Bij collega Jerom Hendrickx mag je zelf een mini bijenhotel in elkaar knutselen. 

BEE experience en meld je aan voor de workshop!

Tijd:

13:30-14:30

Locatie:

CNME Natuurtuinen Jerkerdal

Aanmelden:

Jerom Hendricks, hendricks@cnme.nl

terug naar overzicht