Het determineren (op naam brengen) van een plant kan soms best lastig zijn, er zijn veel soorten die op elkaar lijken. Gelukkig bezitten plantsoorten allerlei kenmerken waarmee ze zich van andere soorten onderscheiden.
Neem nou het volgende voorbeeld: de plant heeft een houtige, sterk vertakte stengel, langwerpige, grijs-groene bladeren en wordt vaak aangeplant in tuinen. De maximale hoogte is 75 cm en de sterk geurende, paarse bloemen worden onder andere gebruikt om zeep te parfumeren. Weet je al wat het is? Juist, lavendel!
We beginnen met een korte presentatie over planten en hun kenmerken. Dan gaan we naar buiten om een aantal planten te bekijken en hun kenmerken te achterhalen. Vervolgens pakken  we onze boeken erbij om deze kenmerken aan een soort te koppelen. Dat doen we door foto’s te vergelijken m.b.v. zogenaamde determinatie tabellen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende websites en apps die het determineren makkelijker maken, ook die nemen we mee in de workshop.
Na afloop evalueren we onze resultaten en bespreken we vragen en problemen.
Naast deze workshop geven we er nog twee: een workshop waarin we ons richten op bloemen (zomer) en een op vruchten & zaden (najaar). Stay Tuned!

Tijd: 

10:00 – 13:00

Locatie: 

CNME Natuurtuinen Jekerdal

Aanmelden: 

Jerom Hendrickx, Hendrickx@cnme.nl

Kosten:

Deelname is gratis, maar een vrije gift is welkom

Aantal plekken: 

Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan!

terug naar overzicht