De term combineert de woorden ‘joggen’ en het Zweedse ‘plocka’, oftewel ‘verzamelen’ tot iets heel nieuws. Ploggen, het verzamelen van zwerfvuil tijdens het joggen, is in Zweden al een regelrechte hit. Het zijn de Maastrichtse studenten zelf die voorstelden om het ploggen in onze stad te introduceren, en daarom organiseert #PickitUp de eerste ‘Run Against Waste’, een ‘actie’viteit waarmee tevens een leuke prijs te winnen valt voor de deelnemer(s) die al joggend of rennend in 1 uur het meeste zwerfafval verzamelt!


Belangrijke informatie

Alle deelnemers moeten zich per e-mail aanmelden. De Run Against Waste begint officieel om 16:30 eindigt om 17:30, maar de deelnemers dienen zich vooraf aan de run nog eens aan te melden bij De centrale. De deelnemers krijgen materiaal om het zwerfafval mee op te rapen. 
De deelnemers mogen overal in de stad zwerfafval oprapen zolang ze op tijd terug zijn. Nadat alle zwerfafval verzameld is zal het gewogen en gedeeld worden door het aantal deelnemers. De winnaar(s) zullen we via Facebook bekend maken en krijgt ook een leuk cadeau opgestuurd. 

Locatie start- en eindpunt:

De centrale, Capucijnenstraat 21, 6211 RN te Maastricht 

Aanmelden:

Maartje Meessen via info@pickitup-maastricht.nl o.v.v. je naam, e-mailadres en het aantal deelnemers.

 

terug naar overzicht