Gastlessen & lesmateriaal

Gastlessen en lesmateriaal

Wij geven al 40 jaar gastlessen in Zuid-Limburg over natuur, milieu en duurzaamheid. Regelmatig komt CNME op bezoek bij scholen, BSO’s of in de natuur om lessen te geven over onderwerpen zoals luchtkwaliteit, eetbare planten, de duurzame ontwikkelingsdoelen en nog veel meer. Vaak maken we gebruik van de onderzoeksmethode Onderzoekend & Ontwerpend leren waarbij kinderen leren door zelf op onderzoek uit te gaan. Hierbij komen ook de 21-eeuwse vaardigheden aan te pas, zoals Google en Powerpoint.

Als leraar van een school kun je ook zelf les geven met lesmateriaal dat bij onze Uitleen Educatieve Materialen (Uitleen) ligt. Ons lesaanbod is vooral gericht op scholen, maar we hebben ook aanbod voor kinderdagverblijven en het voortgezet onderwijs. Een overzicht van al ons lesmateriaal en gastlessen vind je in onze CNME gids.

Bekijk al ons lesaanbod in de NME-gids
NME gids bekijken

Over onze Uitleen Educatieve Materialen

Het kantoor van CNME ligt boven de brandweerkantine in Maastricht (Google Maps: https://bit.ly/3sTt9kE). Onder deze kantine zit een kelder, daar is onze Uitleen Educatieve Materialen ofwel Uitleen. Hier kan iedereen onze leskisten huren, zoals herfstgeheimen, help de vogels de winter door, Job vindt een veer, braakballen pluizen en nog veel meer. Ook hebben we los lesmateriaal zoals loeppotjes, scheppen, zoekkaarten etc. dat ook allemaal geleend kan worden. Zo kun je zelf een duurzame les geven!

Openingstijden Uitleen

Materiaal lenen: langskomen alleen op afspraak met de Uitleen: 06 53 87 04 76 / uitleen@cnme.nl
Geleend materiaal terugbrengen: woensdag en donderdag van 14.00 – 16.15 uur óf bel naar ons kantoor voor een ander moment: 043 321 9941

Routebeschrijving Uitleen

Je kunt met de auto op twee manieren bij de Uitleen komen om lesmateriaal in te laden/te lossen.

1. Via de nieuwe buurt ‘achter de Oude Kazerne’: (https://goo.gl/maps/GxVS9d9iq3rVrHd48). Je auto in het Remispavé parkeren (laden/lossen is hier toegestaan). Loop naar het rode hek/fietsenstalling en bel onze Uitleen.
Route 2 Onderwijswerkplaats Brandweerkantine kelder
2. Voor de Brandweerkantine: (https://goo.gl/maps/7ZBBG778edWCWAyP9). Stop hier met de auto. Laden en lossen is toegestaan (alarmlichten aan) en bel onze Uitleen.
Lesmateriaal lenen Maastricht