In Natuurpark Nazareth kan iedereen, van jong tot oud, zich helemaal uitleven in de volle natuur. Voor wandelaars is het uitloopgebied van de buurt Nazareth met onverharde en verharde paden een rustpunt in het landelijke landschap. 

Natuurpark Nazareth bestaat uit twee delen en grenst aan de A2 en de spoorlijn aan de noordelijke stadsrand. Door het gebied stoomt de Kanjelbeek. Het oosten van het natuurpark bestaat namelijk uit voormalige akkers en hier groeit de gulden sleutelbloem in overvloed. Het westen bestaat uit voormalige weilanden en hier groeit een grote variëteit aan wilde bloemen zoals kleine watereppe en valse voszegge. De begroeiing wordt bijgehouden door Gallowayrunderen, die op zichzelf al een bezienswaardigheid zijn. 

In het oostelijke deel van het natuurpark ligt ook een natuurspeelplaats. Spelen is in dit ruige gebied echt een avontuur. Kruipen door geheime toegangen, graven in moerassige delen en een flinke heuvel met grote boomstammen en mergelblokken. De speeltuin is helemaal gecontroleerd op veiligheid. Je kunt er dus rustig onderuit zakken en genieten van de natuur en van de kinderen.

Galloway runderen

Facts en Figures

Locatie: 

Nazareth, ligt aan de Kasteel Neubourgweg en de Meerssenerweg

Hectare:

9

Ecologisch beheer:

Begrazing door runderen, Maaien, Inzaaien met maaisel

Planten:

Sleutelbloemen, Meidoorns, Kleine watereppe, Valse voszegge,
Grote kaardenbol, Klein glaskruid, Kleine ratelaar, Vierzadige wikke

Dieren:

"Mijn man en ik doen regelmatig vrijwilligerswerk voor CNME. We houden de activiteitenkalender altijd in de gaten. Ik vind het heerlijk om zo even af te kunnen schakelen. Even het verstand op nul en lekker buiten aan de slag. Of dit nu in de zon is of in de regen, dat maakt me niets uit. Ik heb weleens tot mijn knieën in de modder gestaan in natuurpark Nazareth of gesnoeid in de sneeuw. Ik haal heel veel positieve energie uit mijn werk als vrijwilliger."

— Angela Koekkelkoren, vrijwilliger