Jac. P. Thijsse

Het Nederlands Instituut van de Biologie (NIBI) bestaat in 2017 35 jaar. Om dit te vieren heeft een werkgroep van biologen in Maastricht het initiatief genomen om ook een stuk historie uit de Nederlandse biologie naar voren te halen. Dat doen we door belangstelling te wekken voor een van de grote Nederlandse biologen. De in Maastricht geboren Jac. P. Thijsse verkreeg in de de twintigste eeuw veel bekendheid door zijn ‘Verkade’ albums en zijn inzet voor het Natuurbehoud.

Hij heeft een wandeling door een van de mooiste delen van de oude stad Maastricht beschreven en die wandeling blazen we nieuw leven in door een bijgewerkte e-book heruitgave van het wandelboekje ‘Onbekommerd’ in de voetsporen van Jac.P.Thijsse te presenteren en een aantal wandelingen in de ‘Week van de Biologie’ aan te bieden.

Dit boekje volgt de wandeling door Maastricht die Thijsse beschrijft in het Verkade-album ‘Onze Groote Rivieren’ uit 1938. De bijzondere stadsnatuur zoals de typische Muurbloemplantengemeenschap, maar ook historische gebouwen en vestingwerken worden in de wandeling beschreven en bekeken. De bijzondere stadsnatuur zoals de typische Muurbloemplantengemeenschap, maar ook historische gebouwen en vestingwerken worden in de wandeling beschreven en bekeken. Het e-book en bijbehorende wandelkaart is gratis te downloaden onderaan deze pagina en op www.nhgl.nl.

Deze Jac. P. Thijssewandeling is een gezamenlijk initiatief van:

Flora van Nederland, IVN Maastricht, Natuur Historisch Genootschap, CNME, Maastricht University, van de Manakker

Downloads

Jac. P. Thijssewandelkaart

Jac. P. Thijsse e-book

terug naar overzicht