Binnen het vrijwilligersteam van CNME zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die minimaal één dagdeel in de week de taak van beheerder onderwijswerkplaats vervult, bij voorkeur op de woensdag en/of donderdag middagen.

De onderwijswerkplaats

Duurzaamheid is een groot thema. CNME maakt dit behapbaar en brengt het dichtbij. Met educatie maakt CNME mensen bewust van de impact van hun keuzes. Duurzaamheid is volgens CNME niet meer of minder dan het nemen van je maatschappelijke verantwoordelijkheid en het zorgvuldig omgaan met grondstoffen. Kennis is ook een van die grondstoffen. Educatie is hierbij onmisbaar, en de onderwijswerkplaats is dé plek binnen CNME als organisatie waar kennis opgedaan kan worden, door jong en oud.

Bij de onderwijswerkplaats kunnen scholen en andere organisaties leskisten, boeken, lesbrieven, posters, dvd’s en lesmaterialen lenen. Op afspraak is iemand aanwezig voor advies over de aanpak van een bepaald thema. Het materiaal kan worden geleend en het is mogelijk tegen een kleine vergoeding artikelen en lesmateriaal te kopiëren.

Als beheerder onderwijswerkplaats heb je de volgende taken:

·         Het beantwoorden van e-mails en telefoontjes m.b.t. materiaaluitleen

·         Plannen van uitgifte en inname van materialen en leskisten

·         Controleren, aanvullen en onderhouden van materialen en leskisten, indien noodzakelijk kleine reparaties (laten) uitvoeren

·         Updaten, moderniseren en digitaliseren van materialen en leskisten

·         Archiveren en systematiseren van materialen

·         Ondersteunen van CNME-educatiemedewerkers

 

We zoeken iemand met deze vaardigheden en kwaliteiten:

·         Je hebt goede contactuele eigenschappen en bent representatief en klantvriendelijk

·         Je bent flexibel en neemt graag initiatief

·         Je kunt in een team werken maar ook zelfstandig

·         Je hebt vaardigheden op de computer

·         Je bent creatief, inventief en bij voorkeur ‘handig’

·         Maar bovenal ben je nieuwsgierig, onderzoekend en gedreven om zelf steeds nieuwe dingen te leren en over te brengen op anderen!

 

Wat bieden wij jou?
Als vrijwilliger van CNME Maastricht en Regio maak je deel uit van een inspirerende, veelzijdige en leerzame organisatie waarbinnen vrijwilligers een onmiskenbare rol vervullen. Er zijn tal van mogelijkheden om kennis en ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen binnen de diverse werkgebieden van CNME en haar partners. Vrijwilligers nemen actief deel aan (de organisatie van) activiteiten binnen CNME en daarbuiten, en daarnaast biedt CNME mogelijkheden voor (bij)scholing.  In overleg kan een reiskostenvergoeding worden toegepast.

 

Meer informatie:

Contactpersoon:

Maartje Meessen, coördinator CNME Vrijwilligers

Mail:

vrijwilligers@cnme.nl

Telefoon:

06 510 418 41. Maartje is bereikbaar op: maandag, dinsdag en donderdag.

terug naar overzicht