Coronavirus

In verband met het Coronavirus treffen wij maatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM om onze klanten en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen.

Wanneer u zich aanmeldt voor een energiescan, zullen wij u koppelen aan een van onze energiecoaches. De energiecoach neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Voorafgaand aan de afspraak met de energiecoach zal het verloop van het huisbezoek en het Corona protocol met u worden doorgenomen. Om het bezoek kort en bondig te houden, zal een intake tevens voorafgaand aan het huisbezoek plaatsvinden en wordt u gevraagd om zaken als energierekening (gas en elektra) en eventuele bouwtekeningen op voorhand per mail aan te leveren. Een dag voor het bezoek neemt de energiecoach contact met u op voor een gezondheidscheck. Indien er tijdens dit gesprek ziekteverschijnselen worden geconstateerd, zal er een nieuw moment worden ingepland.

Tijdens het huisbezoek, en ook daarbuiten, houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM en de hygiëneregels om besmetting te voorkomen. Wij vragen uw medewerking om voldoende afstand te houden (minimaal 1,5 meter).

Indien u op een later moment of geen huisbezoek wenst, of op een andere manier te woord wil worden gestaan door een van onze energiecoaches, geeft u dit dan gerust aan. Via onderstaand contactformulier kunt u ons bereiken. U kunt tevens een email sturen naar energiecoach@cnme.nl 

Energiecoach, uw slimme adviseur

Een energiecoach komt bij u thuis. Op basis van dat bezoek, uw behoeftes, uw woning (met eventueel de bouwtekeningen erbij) en uw laatste energie(jaar)nota maakt hij of zij een adviesrapport op maat, speciaal voor uw woning. In dat rapport staat een heleboel: van slimme tips tot grotere investeringen als vloer- of dakisolatie. De coaches berekenen ook wat zonnepanelen voor u kunnen betekenen en hoe snel u de investering terugverdient. De coaches wijzen u tot slot ook de weg in subsidieland. Kortom: u krijgt handvatten om energie en geld te besparen, én een goede stap in de richting van een klimaatneutraal Maastricht.

 

Ook advies voor uw VvE

Bent u eigenaar van een appartement en wilt u weten wat u, samen met uw mede eigenaren, zou kunnen doen om uw appartementencomplex te verduurzamen? De energiecoach geeft ook advies aan Verenigingen van Eigenaren tot 10 appartementen.

Energie verduurzamen woning Maastricht advies

Maak een afspraak met de energiecoach in het Enexis Huis Limburg

Wilt u zich eerst eens oriënteren op het gebied van duurzaam wonen en laten inspireren door de mogelijkheden? Kom dan naar het Enexis Huis Limburg! Het is dé plek om te bezoeken wanneer u uw woning wilt verduurzamen, maar niet goed weet waar u het beste kunt beginnen. Ervaar in het Huis hoeveel invloed uw manier van leven heeft op uw energierekening en doe tal van ideeën op. Ook kunt u een afspraak met de energiecoach maken in het Enexis Huis Limburg. Na de virtuele tour van ca. 40 minuten door het Huis, gaat u om tafel gaan zitten met een energiecoach. Deze kan u, onder het genot van een kop koffie, een uitgebreid persoonlijk advies geven om energie en geld te besparen, en een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

Wilt u een energiecoach ontmoeten in het Enexis Huis Limburg? Stuur een email naar energiecoach@cnme.nl voor het maken van een afspraak. Maak in uw bericht aan de energiecoach tevens voor u geschikte momenten voor uw bezoek kenbaar. Aan deze afspraak zijn geen kosten verbonden. Kijk voor informatie en openingstijden van het Enexis Huis Limburg op www.enexishuis.nl/limburg.

Om opdracht te geven voor een energiescan dient u uw gegevens in te vullen. Hierbij zijn de volgende punten van belang:

  1. Alle inwoners van de gemeente Maastricht, de gemeente Gulpen-Wittem en de gemeente Vaals die eigenaar zijn van een woning.

  2. De kosten per energiescan bedragen € 25,- . Van dit bedrag ontvangt u per email een factuur van de administratie van CNME. Zodra u een van de maatregelen uit het adviesrapport uitvoert, krijg u het geld teruggestort. En als minimaal 4 buren in uw straat samen een energiescan aanvragen, dan maken de energiecoaches gratis een overzicht van maatregelen die zij bij meerdere buren hebben geadviseerd. U kunt dan samen onderzoeken of u deze maatregelen neemt. Interesse of vragen? Neem contact op via energiecoach@cnme.nl.

     

  3. Middels het invullen van het online aanmeldformulier op deze pagina geeft u opdracht voor het uitvoeren van een energiescan in uw woning. Een medewerker van CNME Maastricht en regio neemt contact met u op. Hij of zij plant met u een afspraak in voor een bezoek van de energiecoach bij u thuis. Voor dat bezoek vragen wij u eventuele bouwtekeningen én de laatste energie(jaar)nota klaar te leggen. Nadat de energiecoach uw woning bezocht heeft, worden de energiebesparende mogelijkheden samengevat in een onafhankelijk adviesrapport welke u per e-mail krijgt toegestuurd.

  4. Door het invullen van uw gegevens en verzending van het online aanmeldformulier komt er een overeenkomst tot stand tussen u en CNME Maastricht en Regio. Op deze overeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze kunt u hier downloaden.

Aanmeldformulier
  • Particuliere woningVVE

Vragen?

Heeft u vragen? Stel ze gerust via energiecoach@cnme.nl. Lees voor meer informatie ook het artikel op Thuis in Maastricht. Wilt u meer weten over energiebesparing en duurzame energie? Check de energiewijzer.

De energiecoaches worden mogelijk gemaakt door de gemeente Maastricht, de gemeente Gulpen-Wittem, de gemeente Vaals, Natuur en Milieufederatie Limburg en CNME Maastricht en regio.

Energiecoaches

Dit project is mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit See2do.