GROENMEE! kan van alles zijn. Heel groots, maar ook dichtbij en op kleine schaal. Denk aan: tegel er uit, tuin er in, speelgroen op het schoolplein, guerrilla gardening, een daktuin of groene balkons, hekwerken of gevels laten begroeien, groene voortuinen, plukfruit in het plantsoen, groente kweken in bakken, een zonnebloemwedstrijd, het beplanten van boomspiegels, een vlinder- of bijenvriendelijke bloemenroute, bolletjes planten in grasstroken, groen bij festivals of op terrassen. GROENMEE! staat voor groene participatie-activiteiten waar CNME met inwoners van Maastricht samenwerkt voor meer groen in de stad.

CNME faciliteert, organiseert en stimuleert groene doe-activiteiten in de stad. Die activiteiten zijn vaak ideeën van inwoners of CNME-medewerkers, ze horen bij beleidsprogramma’s van de gemeente of bij projecten voor de (her-)inrichting van de stad.

GROENMEE! verbindt en versterkt die losse activiteiten. Want: de financiering van een initiatief, de officiële naam, in welke wijk het gebeurd, of wie welke rol vervult, dat is voor ‘meedoen’ niet relevant. GROENMEE! met inwoners, ondernemers en belanghouders samen de stad vergroenen. Lekker buiten aan de slag gaan. Een open uitnodiging om je aan te sluiten. Voor een keertje of voor vaker, alleen of met de klas, vrienden, familie, buren.

"Onze droom is dat er heel veel kleine groene initiatieven een goed plekje krijgen in de stad. Zodat die mooier en gezonder wordt en we samen nog trotser kunnen zijn op de straten, buurten en wijken waarin we leven. "

CNME helpt graag om goed groen te realiseren en wil initiatieven en mensen verbinden. GROENMEE! nodigt je uit mee te doen. Alleen bereiken we niets, samen kunnen we alles.Organiseer jij een groene activiteit of heb je een langgekoesterde groene wens? Heb je groene vingers of wil je die graag krijgen? Zie je dat een groen initiatief extra ondersteuning of publiciteit nodig heeft? Zoek je hulp en advies?

Laat het ons weten en stuur een mail naar groenmee@cnme.nl. Wij nemen contact op om te kijken wat nodig is, kunnen je op weg helpen en zorgen dat de actie via GROENMEE! in het zonnetje komt te staan.

 

Meer informatie?

Neem contact op met Doenja Urlings of Nelle Driessen van CNME via 043-3219941 of mail naar groenmee@cnme.nl.