Energiebesparing voor woningeigenaren

Belangrijk

Op dit moment zijn er alleen energiecoaches van CNME voor de gemeente Maastricht beschikbaar; zij zijn niet actief in andere gemeenten.

Energiebesparing voor woningeigenaren

CNME streeft naar het energiezuinig maken van alle woningen in de gemeente om zo een stap te zetten richting een klimaatneutraal Maastricht. Energiebesparing is een efficiënte manier om stappen te zetten in de gezamenlijke verduurzamingsopgave, én je bespaart er geld mee. Elke m3 gas of kWh elektra die je niet gebruikt hoeft niet geproduceerd te worden. En dus ook niet betaald. Onze energiecoaches zijn opgeleid om bij jou thuis energieadvies op maat te geven.

Waarom kiezen voor een energiecoach?

Wil jij in jouw eigen koopwoning aan de slag met verduurzaming? Met het omlaag brengen van jouw energieverbruik, door bijvoorbeeld te isoleren? Overweeg je zonnepanelen te plaatsen of wil je van het gas af? Of weet je nog niet goed waar te beginnen? De energiecoach van CNME helpt je verder door je inzicht te geven in je energieverbruik en welke maatregelen jou het meeste opleveren. De energiecoach komt bij je thuis en kijkt naar jouw behoeftes, je woning (met eventuele bouwtekeningen erbij) en jouw laatste energie(jaar)nota. Op basis hiervan maken jullie samen een stappenplan om het energieverbruik omlaag te brengen, het wooncomfort te verbeteren of om zelfverzekerd de juiste duurzame investeringen voor de toekomst te maken.

Energie besparen Maastricht

Aan de slag!

  1. Vul onderstaand formulier in.
  2. Je ontvangt een bevestigingsmail van CNME en een aparte mail van HOOM.
  3. Vul alvast jouw persoonlijke HOOM-dossier in (in ieder geval jouw verbruiksgegevens van gas en elektra!)
  4. De energiecoach van CNME neemt contact met je op om een bezoek in te plannen.
  5. Het gesprek vindt plaats. Samen met de energiecoach doorloop je jouw woning en je energieverbruik. Al jouw vragen en wensen komen aan bod. De energiecoach denkt met je mee, en draagt ideeën en oplossingen aan. Naar wens kan jouw persoonlijke HOOM-dossier worden besproken en aangevuld tijdens het bezoek van de energiecoach. Zo wordt er samen gewerkt aan een stappenplan voor verduurzaming van jouw woning.
  6. Na het gesprek ontvang je een mail van de energiecoach met een adviesrapport. Hierin kun je terugzien wat de huidige status is van jouw woning, en waar kansen liggen wanneer je aan de slag gaat met de geadviseerde maatregelen, en wat de kosten en de besparingen zijn van die maatregelen. Het HOOM-dossier blijft gewoon actief, ook na het advies van de energiecoach.

Wat is HOOM? De energiecoach bereidt zich goed voor op het gesprek bij je thuis. Daarvoor gebruikt hij het ingevulde HOOM-dossier. Na het aanvragen van een energiecoach van CNME, ontvang je toegang tot je persoonlijke HOOM-dossier. Hierin ga je meteen alvast zelf aan de slag. Vul jouw woning-  en verbruiksgegevens in; hiermee krijg je al direct een eerste inzage van jouw situatie. De energiecoach kan ook desgewenst alvast digitaal met je meekijken in je HOOM-dossier voorafgaand aan de afspraak bij jou thuis.

Kosten: Het advies van de energiecoach van CNME kost €25,- Je ontvangt na het adviesgesprek met de energiecoach een factuur via email.

 

Aanmeldformulier voor een energieadvies