Groen voor grijs actie

Voor iedere tegel een gratis plantje!

Wil jij ook meer groen in de tuin? Doe dan mee met de groen voor grijs actie en krijg tegen inlevering van tegels planten voor in je tuin.

Per huishouden kunnen er tot maximaal 10 tegels worden ingeleverd. Voor iedere tegel kun je uit één van de aanwezige planten kiezen. Ook hebben we teelaarde en gereedschap bij ons. Indien nodig helpen we je bij het verwijderen van de tegels in jouw tuin en om het plantklaar te maken.

Er is veel mogelijk!

  • Geen tuin? Maak een geveltuin.
  • Een al volle voortuin? Plant een kleine boom.
  • Achtertuin met weinig ruimte? Plant klimplanten en/of vaste planten vóór en tegen de afscheiding met de buren aan.
  • Wil je groen, maar weet je niet hoe en wat? Dan staat CNME op bovengenoemde tijd en locatie klaar voor advies op maat.

Waarom tegelwippen?

Verstening is in veel steden in Zuid Limburg een probleem. Het zorgt voor hittestress, regenwater kan slecht in de grond dringen en het is slecht voor de biodiversiteit. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat inwoners zich gelukkiger voelen met gevarieerd groen in hun woonomgeving. Bomen, struiken en vaste planten zijn goed voor de natuur; ze nemen water op, verkoelen het huis en maken jouw omgeving gezelliger! De gemeente Maastricht wil een levendige stad zijn, met veel groen dat bijdraagt aan een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving voor mens en dier. Daarom steken de gemeente Maastricht en CNME hun handen bij elkaar. Het doel is om straten zonder geveltuinen en versteende voortuinen en achtertuinen te vergroenen. Zoveel mogelijk tegels er uit dus!

Waar en wanneer?

  • Op zaterdag  13 april staan wij (CNME, buurtnetwerk Limmel, 10.00 – 15:00 uur op het plein bij de kerk hoek Dolmanstraat en Populierenweg.
  • Op zaterdag 20 april staan wij (CNME, buurtnetwerk Heugemerveld en Traject) van 10.00 – 15:00 uur bij Don Bosco kerk, hoek Kardinaal van Rossumstraat en Kardinaal van Rossum plein.

Doe je mee?

Dan vragen we je vriendelijk om de verwijderde tegels op te geven bij NK Tegelwippen. Elke tegel telt!