Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek maakt de stad aantrekkelijker om in te wonen, te werken en te recreëren. Een groene stad is een aantrekkelijke stad. Goed voor je gezondheid, het opvangen van regenwater, het dierenleven, je humeur, het tegengaan van hittestress, een vriendelijk aanzicht, en ontspanning. Met het project Operatie Steenbreek brengen Heerlenaren, CNME en de gemeente Heerlen samen meer groen in de stad.

Het project Operatie Steenbreek is gestart in: 2021 – met als partner de gemeente Heerlen.  www.heerlen.nl/steenbreek

Wat wij doen

1
Wat willen we bereiken
Geveltuintjes Franquinetstraat Philip Driessen

Meer gevarieerd groen in de stad, door en met bewoners bedacht, geplant en beheerd. De stad Heerlen die een bijdrage levert aan de biodiversiteit, waar ruimte is voor water, waarin bomen zorgen voor schaduw. Een stad waar het heerlijk vertoeven is. Waarin bewoners samen zorgen voor groen in hun straat, waar inwoners graag een ommetje in het groen maken.

2
Waarom moeten we in actie komen

Met meer groen kan het regenwater weer goed in de bodem zakken, worden riolen minder belast, tempert de temperatuur in de stad en wordt fijnstof afgevangen. Het is goed voor onze gezondheid en het vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren. En u kunt genieten van mooi groen en bloemetjes in uw tuin.

3
Wat doen wij

Tegels eruit, groen erin! In ruil krijgt u gratis planten en advies. Denkt u er misschien al langer aan om uw stenen tuin te vergroenen? Wilt u iets doen aan de opwarming van de aarde en niet langer het water het riool in laten lopen? Haal dan een deel tegels of grind uit de tuin. Dan krijgt u van ons in ruil gratis planten en gratis tuinadvies via ‘Operatie Steenbreek’. U krijgt het tuinadvies en de planten gratis! U kunt kiezen uit meerdere plantenpakketten. De planten kunt u ophalen tijdens een ophaalmoment.

Heb je een vraag?

Neem contact op met Michel Leinders, hoofd bedrijfsvoering. Wij maken vervolgens een afspraak met u, zodat samen met u wordt bekeken wat uw wensen zijn en hoe uw tuin aangepast kan worden.

 

Afspraak maken? Schrijf je in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zelf aan de slag