Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek maakt de stad aantrekkelijker om in te wonen, te werken en te recreëren. Een groene stad met groene planten is een aantrekkelijke stad. Goed voor je gezondheid, het opvangen van regenwater, het dierenleven, je humeur, het tegengaan van hittestress, een vriendelijk aanzicht, en ontspanning. Met het project Operatie Steenbreek brengen Heerlenaren, CNME en de gemeente Heerlen samen meer groen in de stad.

Het project Operatie Steenbreek is gestart in: 2021 – met als partner de gemeente Heerlen.  www.heerlen.nl/steenbreek

Wat wij doen

1
Wat willen we bereiken
Geveltuintjes Franquinetstraat Philip Driessen

Meer gevarieerd groen in de stad, door en met bewoners bedacht, geplant en beheerd. De stad Heerlen die een bijdrage levert aan de biodiversiteit, waar ruimte is voor water, waarin bomen zorgen voor schaduw. Een stad waar het heerlijk vertoeven is. Waarin bewoners samen zorgen voor groen in hun straat, waar inwoners graag een ommetje maken terwijl ze omring worden door planten.

2
Waarom moeten we in actie komen

Met meer groen kan het regenwater weer goed in de bodem zakken, worden riolen minder belast, tempert de temperatuur in de stad en wordt fijnstof afgevangen. Het is goed voor onze gezondheid en het vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren. En je kunt genieten van mooie planten en bloemen in jouw vergroende tuin.

3
Wat doen wij

Tegels eruit, groen erin! In ruil voor tegels krijg je gratis planten en advies. Denk je er misschien al langer aan om jouw stenen tuin te vergroenen? Wit je iets doen aan de opwarming van de aarde en niet langer het water het riool in laten lopen? Haal dan een deel tegels of grind uit de tuin. Dan krijg je van CNME en de gemeente Heerlen in ruil planten en tuinadvies via ‘Operatie Steenbreek’. Je krijgt het tuinadvies en de planten gratis! Je kunt kiezen uit meerdere duurzame plantenpakketten. De planten kun je ophalen tijdens een ophaalmoment.

CNME Michel Leinders

Heb je een vraag?

Neem contact op met Michel Leinders, hoofd bedrijfsvoering. Wij maken vervolgens een afspraak met je, zodat we samen kunnen bekijken wat jouw wensen zijn en hoe jouw tuin kan worden vergroend.