Een geslaagde open dag in 2022 in Natuurtuinen Jekerdal

Een geslaagde open dag in Natuurtuinen Jekerdal

Op zondag 5 juni 2022 hebben de vrijwilligers van vereniging Vrienden Natuurtuinen Jekerdal een open dag in de Natuurtuinen georganiseerd. Er heerste een opgewekte stemming onder de vrijwilligers omdat ze eindelijk weer publiek in de Natuurtuinen mochten ontvangen. De bezoekers waren zeer geïnteresseerd en een en al vrolijkheid, ondanks de donkere wolken die na circa anderhalf uur hun natte inhoud over hun uitstortte. Gelukkig waren ze er op voorbereid en waren alle buitenactiviteiten (zo mogelijk) verplaatst naar de kas. Er waren extra ‘bijen-spelletjes’ klaar gezet, zodat kinderen zich ook binnen konden vermaken. De andere kinderactiviteiten vonden deels binnen en ook buiten plaats. Kinderen vinden regen geen probleem en dat kwam vooral goed uit bij het blote voeten pad. Met lekkere modder voeten kwamen ze terug.

Ook veel volwassenen liepen toch, met paraplu, door de tuinen. Binnen was er van alles te proeven, te ruiken en te bekijken en zelfs te kopen (bij de Buurderij). Veel bezoekers kwamen met specifieke vragen over alles wat de natuur en de tuinen te bieden hebben. In totaal hebben de vrijwilligers meer dan 90 volwassenen verwelkomd en zo’n 40 kinderen. Enkele bezoekers volgden de route van Leve De Jeker, anderen konden ze aanraden nog naar de Tapijntuin te gaan. De meesten kwamen vroeg in de middag, na 15.00 druppelde er letterlijk en figuurlijk nog wat binnen. De sfeer was binnen en buiten zeer geanimeerd.

De afgelopen weken hebben de vrijwilligers er met z’n allen hard aan gewerkt om de open dag een succes te laten zijn; de paden gemaaid, de bestrating schoon, de tuin lag er prachtig bij. De PR heeft gewerkt; https://rtvmaastricht.nl/nieuws/artikel/goed-weer-voor-tuinen-minder-voor-de-eco-tuindagen.
Een goede voorbereiding bleek heel belangrijk!. Op de dag zelf hebben zo’n 20 vrijwilligers alles op rolletjes laten lopen. De vrijwilligers mogen trots zijn op deze prestatie.

Open dag Maastricht

Open dag Maastricht Open dag Maastricht

Ook als vrijwilliger aan de slag bij Natuurtuinen Jekerdal
Aanmelden bij Vrienden Natuurtuinen Jekerdal