Natuurwerkdag 2022 bij Natuurtuinen Jekerdal

Op zaterdag 5 november 2022 heeft CNME de natuurwerkdag in en rondom de Natuurtuinen Jekerdal georganiseerd. Er waren ongeveer 25 mensen aanwezig, waaronder medewerkers van CNME, medewerkers van Gemeente Maastricht, Lionsclub Maastricht-Euregio en uiteraard Vrienden van de Natuurtuinen Jekerdal.

Er waren allerlei klusjes waar de mensen zich op mochten storten, zo werd er wilgenopslag verwijderd, om het verbossen van het Jekerdal tegen te gaan. Er werd er een takkenril gemaakt, waar kleine diertjes en insecten volop van kunnen gaan genieten. Maaisel werd geruimd, zo verschraald de bodem en wordt er ruimte gemaakt voor kruidachtige planten en bloemen, die daar komend seizoen weer kunnen gaan bloeien. Verder werd er ook nog bestrating schoongemaakt, wilgen werden gevlochten tot kunstige hekwerken en er werd ook nog gesnoeid.

Alle deelnemers hebben zich voor de volle honderd procent ingezet, en aan het einde van de dag werd iedereen beloond met een goede kom soep en broodje. De Natuurtuinen liggen er weer piekfijn bij, de beestjes zijn blij met hun nieuwe takkenril en wij hebben een hele leuke dag gehad. Dat is nog eens win-win! Iedereen van harte bedankt voor de inzet en de gezelligheid!