Oproep: Bouw mee aan de tentoonstelling Plantiarchy bij Marres!

Op 2 juli 2023 opent Marres de tentoonstelling Plantiarchy, waarin het huis wordt omgetoverd tot een wereld waarin planten het voor het zeggen hebben. In de tentoonstelling wordt de wereld letterlijk op zijn kop gezet, door middel van een enorm bos dat ondersteboven door alle ruimtes van Marres groeit. De tentoonstelling wordt gemaakt door kunstenaarscollectief Sunflower Soup, dat iedereen oproept om mee te bouwen aan dit plantenrijk.

Vanaf maart 2023 zijn er elke week workshops onder begeleiding van experts, waarin planten van papierpulp worden gemaakt. Deze workshops zijn bedoeld voor allerlei groepen, van jong tot oud.

De workshops worden gegeven bij Marres, maar ook in het buurthuis, de volkstuin of op school. Met een expert vanuit Marres worden planten rondom de locatie bekeken en uitgelegd hoe ze samenwerken, met elkaar, met andere wezens en met hun omgeving. Daarna worden bladeren en planten vormgegeven met papierpulp. Tijdens dat proces worden er vragen gesteld over het plantenleven, de natuur en het klimaat om de gedachte achter Plantiarchy verder vorm te geven.

 

Lijkt het je leuk en interessant om aan de tentoonstelling mee te bouwen, geef dan een groep op via ilse.vanlieshout@marres.org

Vermeld hierbij of een workshop op locatie, of bij Marres wenselijk is en een week aanduiding waarin dit past. Marres neemt vervolgens contact op om een datum af te spreken. (Kosten in overleg en workshop duur is max. 2 uur).

tentoonstelling Plantiarchy bij Marres