Plantactie: Help bij bomen planten in Caberg Maastricht

Waar ,
Wanneer begint op: 24 maart 2023 00:00,
eindigt op: 23:59 25 maart 2023
bomen planten maastricht

Help bij bomen planten op 24 & 25 maart in Caberg Maastricht

Op 24 en 25 maart gaat CNME met omwonenden en leerlingen jonge boompjes planten op een voormalige akker in Caberg. Wil je erbij zijn, samen met je kind, kleinkind, ouders, oom of tante? Iedereen is welkom om mee te helpen! Samen toveren we deze akker om tot een natuurrijk gebied met o.a. bomen, bloemrijk grasland en struweel.

 24 maart: plantactie scholen.

Op 24 maart van 08:30 – 15:00 gaat CNME planten op de genoemde akker met 2 scholen uit de buurt in de ochtend én in de middag planten.

25 maart: plantactie omwonenden en betrokkenen

Op 25 maart van 09:00 – 12:30 gaat CNME met omwonende planten. We willen met zoveel mogelijk buurtbewoners en/of -groepen jonge boompjes planten.

Wil je meehelpen? Mail t/m 20 maart onderstaande gegevens naar mark.franck@cnme.nl :

  • Naam
  • Op welke dag je wilt komen
  • Met hoeveel personen je komt
  • Mocht je een ander idee hebben om bij te dragen, door b.v. koffie, thee of soep te organiseren voor deze plantochtend, dan mag je dat ook vermelden in de e-mail.

 

Wat gaat we planten?

We gaan boompjes van ca. 1 meter hoog planten. Deze boompjes hebben geen kluit maar blote wortels. Daardoor zijn ze licht van gewicht. CNME begeleidt deze plantactie en leert je hoe te planten. Er worden gaten voorgeboord in de aarde en het is aan ons om de boompjes juist te planten zodat ze stevig wortel kunnen schieten. CNME zorgt voor de boompjes en scheppen en geeft aan waar wat geplant kan worden.

Locatie & Terreinomstandigheden

De akker ligt aan de Theo van der Schruerlaan in Caberg (https://goo.gl/maps/1y4bwjJ75enezXRr8). Het terrein is een voormalige akker en kan modderig zijn. Draag schoenen of laarzen die vies mogen worden. Kleed je naar de weersomstandigheden zodat je het voldoende warm hebt.

bomen planten maastricht

Parkeren

Indien u met een auto wilt komen. Parkeren is gratis in de direct omliggende straten zoals de Theo van der Schruerlaan. Voor meer info zie prettig parkeren in Maastricht

 

bomen planten maastricht

Terug naar overzicht