Beleef het verhaal van De Schark

Waar Chalet D’n Observant aan de Lage Kanaaldijk 117
Wanneer begint op: 07 juli 2023 19:00,
eindigt op: 21:00 07 juli 2023

De Sint-Pietersberg telt een heel aantal groeves en gangenstelstels. Zonneberg en Noord zijn natuurlijk alom bekend en worden veel bezocht. Maar er liggen ook bijzondere pareltjes, die lang niet zo bekend zijn, zoals groeve De Schark. Tussen eind mei en half juli organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met Stichting SHAK 1944 hier een aantal bijzondere excursies en kun je er een kijkje gaan nemen.

Groeve De Schark
In dit ondergrondse gangenstelsel werd in 1944 voor de Amerikaanse soldaten de kerstnachtdienst gehouden. Velen lieten hier na de mis hun handtekening achter op de wand. Een prachtig historisch erfgoed dat door de Stichting Herdenking Amerikaanse Kerstviering 1944 levend en in ere wordt gehouden. De Schark is tevens een bijzonder vleermuizenparadijs. En om deze vleermuizen niet te verstoren is de groeve daarom maar enkele weken per jaar toegankelijk voor publiek.

Excursies
Op vrijdag 7 juli kun je samen met een gids van Natuurmonumenten een wandeling maken door de ENCI-groeve naar groeve De Schark, waar de gidsen van SHAK ’44 je meenemen in het verhaal van dit bijzondere gangenstelsel. Om deel te nemen aan deze ruim 2 uur durende excursie moet je goed ter been zijn en stevige schoenen dragen. De excursies op vrijdag vinden plaats in de vroege avond.

Tickets en informatie
Wil je mee? Boek dan vooraf je ticket via de website van Natuurmonumenten op www.natuurmonumenten.nl/agenda. Tickets kosten € 12,25 voor leden van Natuurmonumenten. Ben je geen lid, dan betaal je € 17,50 per persoon. Met de aanschaf van je ticket draag je bij aan het behoud van dit bijzondere erfgoed. De excursie start bij Chalet D’n Observant aan de Lage Kanaaldijk 117.

Redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Liesbet Berghof, beheerder Bezoekerscentrum Zuid-Limburg, Natuurmonumenten
telefoonnummer: 06 – 10 28 28 62
email: l.berghof@natuurmonumenten.nl

Foto’s: Ingang groeve De Schark vanuit de ENCI-groeve, Natuurmonumenten Sint-Pietersberg

Terug naar overzicht