Cursus: Verduurzaam jouw appartementencomplex (VvE) in de Gemeente Vaals

Waar President Rooseveltlaan 217, 6224 CP Maastricht
Wanneer begint op: 04 november 2021 19:00,
eindigt op: 21:30 04 november 2021

Wat gaat er gebeuren?

U wilt uw appartementencomplex zo energiezuinig en duurzaam mogelijk maken? Doe dan mee met de gratis cursus VvE’s met Energie.

Tijdens de cursus leert u welke stappen nodig zijn voor een goed duurzaamheidsplan voor uw VvE. De cursus wordt gegeven door Limburgse VvE’s met Energie (www.lvme.nl). We staan stil bij de technische kant van het verduurzamen en we kijken uiteraard naar de financiën (eigen geld, subsidie en leningen) en naar de juridische verplichtingen. Ook de procesmatige kant, hoe betrekken we de leden bij het besluit, krijgt veel aandacht. Al deze punten komen samen in een integraal plan van aanpak. Wij verstrekken onafhankelijke informatie en kijken samen naar hoe andere VvE’s dit aanpakken.

De cursus wordt ofwel fysiek ofwel digitaal gegeven. Wij berichten u tijdig over de locatie bij fysieke bijeenkomsten of over de technische kant voor deelname bij digitale bijeenkomsten. In geval van een digitale cursus, begeleiden wij u indien noodzakelijk vooraf door de digitale toegangsprocedure heen, zodat u gegarandeerd goed en op tijd kunt aanschuiven bij ieder cursusdeel.

Inhoud cursus per blok

Blok 1 – Donderdag 4 november 19:00-21:30 uur

Deel 1 – Waar staat uw VvE?
Welke vraagstukken zien we over het algemeen bij VvE’s? En hoe verhouden die zich tot uw eigen VvE? Wat is hetzelfde, wat is anders, wat betekent dat voor de verduurzaming van uw gebouw?

 Deel 2 – Technische aspecten
Het gebouw als geheel en de rol van VvE’s in de energietransitie. We lichten de driestappenstrategie voor een energiezuinig ontwerp toe (Trias Energetica) en behandelen de verduurzamingsmaatregelen die er zoal zijn.

Deel 3 – Hoe maak je een goed duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP)?
Aan de hand van praktijkvoorbeelden laten we zien hoe u met een “energiebril” naar uw eigen gebouw kunt kijken. Hoe staat uw pand er bouwkundig en installatietechnisch voor en wat is uw huidige energiegebruik (nulmeting). Vervolgens behandelen we de logische stappen naar vermindering van het energieverbruik. En we kijken hoe u dit kunt financieren (vooruitblik volgende les).

Aanmelden voor dit evenement
Terug naar overzicht