Cursus: Wildplukken in alle seizoenen

Waar Landgoed Mariënwaard, Maastricht
Wanneer begint op: 09 juli 2022 10:00,
eindigt op: 20:00 09 juli 2022
Cursus Workshop Wildplukken Koken

Cursus en workshops: Wildplukken in alle seizoenen

De cursus ‘Wildplukken in alle Seizoenen’ biedt een serie van vier workshops gedurende verschillende seizoenen van 2022. Zo leer je tijdens deze workshops wat de natuur jou per seizoen te bieden heeft en ervaar je in een natuurlijke omgeving hoe je eetbare planten kan herkennen en hoe en wanneer te plukken. Ook zullen we meer informatie geven over bijvoorbeeld de oorsprong van de plant, medicinale of historische feiten en ook eventuele toxische details. Ondervind wat de natuur jou te bieden heeft en proef, ruik en ervaar de originele smaak van wilde groenten, vruchten, kruiden, noten en zaden. Vervolgens zullen we deze ingrediënten samen bereiden tot heerlijke maaltijden door middel van het koken en grillen op vuur, fermentatie en maceratie processen en zullen we samen bijvoorbeeld brood bakken, pasta met wilde planten lamineren, lekkere salades en dips creëren en eigen gemaakte boter tot wilde kruidenboter verwerken.

Deze cursus wordt gegeven door Mark Franck en Marente van der Valk. Samen bundelen zij hun krachten en kennis om jou te laten ervaren wanneer en hoe te foerageren, wat je kunt eten en hoe deze wilde ingrediënten te bereiden met oude en nieuwe kooktechnieken en recepten. Dit alles speelt zich af in een schitterende omgeving; landgoed Mariënwaard te Maastricht. Op deze locatie mogen we naar hartenlust de kwaliteiten van elk seizoen ervaren, foerageren, koken en genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Ben jij geïnteresseerd en wil je meer leren over de eetbaarheid van onze natuurlijke leefomgeving, schrijf je dan in voor deze 4-daagse cursus! Het is ook mogelijk je los in te schrijven voor de individuele data.

Data: 9 april, 9 juli, 1 oktober, 19 november 2022

Tijden: 10:00-20:00

Kosten: €342,- per persoon voor vier dagen, inclusief lunches, veel kennis en diners. Er zijn 2 plaatsen beschikbaar à €226,-, voor mensen met een kleine beurs. Wanneer je je aanmeldt voor een losse dag, zal de prijs hierop worden aangepast.

Voor aanmeldingen en verdere vragen, vragen we je een e-mail met naam, woonadres, telefoonnummer en e-mailadres te sturen naar marentevandervalk@gmail.com

Door je aan te melden ga je akkoord met het verstrekken van de gevraagde persoonsgegevens.

Allergie/Dieet: Indien je een allergie of specifiek dieet hebt dan vernemen we dat graag zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Terug naar overzicht