Dialoogavond: huidige stikstofproblematiek

Waar Bosquetplein 7, 6211KJ Maastricht
Wanneer begint op: 01 februari 2024 20:00,
eindigt op: 21:30 01 februari 2024

Beste leden van Kring Maastricht van het NHGL en andere belangstellenden,

Komende kringavond, donderdag 1 februari, is weer een dialoogavond samen met IVN en CNME. Dit keer is het onderwerp: de huidige stikstofproblematiek.

De avond zal (traditiegetrouw) weer opgedeeld worden in twee delen: voor de pauze een toelichting op het stikstofprobleem en na de pauze een discussie over de mogelijke oplossingen die we kunnen of moeten nemen. Het verlies aan biodiversiteit door een teveel aan stikstof is de afgelopen tijd al erg actueel. Maar wat weten we eigenlijk over stikstof. De natuur heeft stikstof nodig, maar er kan door menselijke activiteit een teveel ontstaan.

Ber Peeters zal deze avond een aantal begrippen nader bekijken en ons laten zien welk problemen er in de natuur ontstaan bij een overmaat aan stikstof en welke oplossingen er nog mogelijk zijn om het tij te keren. In het verhaal neemt hij ‘gewasbeschermingsmiddelen’ mee die ook oorzaak zijn van biodiversiteitsverlies. Dat de natuurgebieden nu al grote hinder ondervinden van deze stikstof crisis zal Frans Reijnen (Natuurmonumenten) ons voorleggen. In een korte presentatie zal hij over de kwaliteit van de graslanden geven en vertellen wat we doen in het beheer gericht op verschraling van de bodem.

Als u geïnteresseerd bent donderdagavond 1 februari om 20.00 uur de lezing in het NHMM te volgen, dan bent u van harte welkom. Het adres van het Natuurhistorisch Museum is: De Bosquetplein 7, 6211 KJ Maastricht. De toegang is gratis.

Terug naar overzicht