Jan van Eyck Academie De rol van kunst en cultuur in de klimaatcrisis

Waar Academieplein 1, 6211KM Maastricht
Wanneer begint op: 22 september 2022 19:00,
eindigt op: 21:00 24 september 2022
IPACC Evenement banner

Let op: voertaal van het programma is Engels

Op 22, 23 en 24 september presenteert de Jan van Eyck Academie in Maastricht IPACC WG IV, een driedaags programma met sprekers uit de kunst, cultuur en de (klimaat)wetenschap.

Middels het fictieve Intergovernmental Panel on Art and Climate Change (IPACC) wordt de mogelijke rol van kunst en cultuur onderzocht in relatie tot de klimaatcrisis. Het IPCC (het Intergovernmental Panel on Climate Change van de VN) en zijn structuur van drie werkgroepen dient hierbij als uitgangspunt. Met onder andere filosoof, schrijver en activist Bayo Akomolafe, kunsthistoricus en schrijver T. J. Demos, Sami kunstenaar Pauliina Feodoroff, multimedia dichter-muzikantduo Himali Singh Soin & David Soin Tappeser en IPCC vicevoorzitters Dr Thelm Krug en Dr Youba Sokona.

In de pdf hieronder en op de website van de Academie vind je meer informatie, o.a. het gehele programma en kun je ook terecht om je aan te melden (het gehele programma is gratis): https://www.janvaneyck.nl/calendar/urgency-intensive-ipacc-working-group-iv?lang=nl

Let op: voertaal van het programma is Engels

Terug naar overzicht