Waar ,
Wanneer begint op: 25 maart 2023 10:00,
eindigt op: 17:00 25 maart 2023
landelijke compostdag maastricht

Een bedankje aan de inwoners van Maastricht

De verwerkers van GFT+E afval en gemeente Maastricht willen met deze dag inwoners bedanken voor hun inspanning om het GFT+E  goed gescheiden aan te leveren. Afval dat ontstaat tijdens het koken of werken in de tuin kan in de GFT+E container. De gemeente roept inwoners die nog niet al het GFT+E scheiden op om dat wel te gaan doen. Door afval goed te scheiden, blijft er uiteindelijk minder restafval over. Hoe minder afval met het restafval wordt verbrand, hoe minder CO2 er in de lucht komt. Het scheiden van GFT+E is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Want je kunt het gratis kwijt in de groene bak of container. Let op, gooi plantenresten van de Japanse duizendknoop altijd in de restzak. Die mag niet in de GFT+E bak, om verdere verspreiding te voorkomen. Uit elk klein stukje Japanse duizendknoop groeit namelijk snel een nieuwe plant.

Wat gaat er gebeuren?

Zaterdag 25 maart doet gemeente Maastricht mee met de landelijke compostdag! Tijdens deze dag kunnen alle inwoners op meer dan 20 locaties zoals kinderboerderijen, volkstuinen en buurttuinen gratis compost komen ophalen tussen 10:00 en 17:00 volgens het op = op principe. Iedereen kan deze dag kennis maken met het waardevolle product compost, verkregen uit Groente, Fruit, Tuinafval en Etensresten.

Het concept van losse compost scheppen blijft bestaan en wordt aangevuld met het uitgeven van handzame zakken compost van 40 liter. Deze zakken zijn handig voor mensen die een balkon, dakterras, border of kleine tuin willen verrijken. Zo kan iedereen heel gemakkelijk in zijn eigen omgeving compost halen.

De compost heeft het keurmerk Keurcompost, waardoor de compostgebruiker zekerheid dat deze voldoet aan strenge kwaliteitseisen. De soort compost die u ontvangt heet Recro-compost en is een organische bodemverbeteraar.

Zie de tabel hier beneden of bekijk de compost ophaallocaties op Google Maps.

Terug naar overzicht