Open Dag in de ENCI-groeve

Waar Beneden in de groeve voorbij Chalet D’n Observant, bij het ‘Bezeukerscentrum op Raajer’
Wanneer begint op: 04 juni 2023 11:00,
eindigt op: 15:00 04 juni 2023

Altijd al eens een bezoek willen brengen aan het afgesloten deel van de ENCI-groeve? Dan is dit je kans! Natuurmonumenten organiseert op zondag 4 juni voor inwoners van Maastricht een Open Dag in de ENCI-groeve. Tijdens deze Open Dag willen vrijwilligers en medewerkers van Natuurmonumenten je graag kennis laten maken met het deel van de ENCI-groeve dat op dit moment niet vrij toegankelijk is. Beleef tijdens een rondwandeling, die je op eigen gelegenheid maakt, de bijzondere sfeer van de grootste groeve van Nederland. Op je route kom je posten tegen, waar je meer te weten komt over de geschiedenis, de natuurontwikkeling, het uitzonderlijke beheer en de plannen voor de toekomst.

Open Dag als onderdeel Ambassadeursprogramma
Natuurmonumenten wil graag alle inwoners van Maastricht betrekken bij en goed informeren over de enorme natuurschat van de Sint-Pietersberg in het algemeen en de ENCI-groeve in het bijzonder. Als je een mooie natuurbeleving in een gebied hebt gehad en meer weet over de unieke waarden, zul je ook sneller mee willen helpen om dit gebied te beschermen. In welke vorm dan ook. Natuurmonumenten hoopt zoveel mogelijk stadsgenoten een ware ambassadeur te laten worden van de Sint-Pietersberg en ENCI-groeve.

Programma
Tijdens de Open Dag wordt je ontvangen op de overgangszone (beneden in de groeve voorbij Chalet D’n Observant) bij het ‘Bezeukerscentrum op Raajer’. Hier krijg je uitleg over de route die je gaat afleggen langs een aantal ‘hotspots’ in het dieper gelegen deel van de groeve.

Praktische informatie
De Open Dag is op zondag 4 juni 2023. Je kunt je bezoek starten tussen 11 en 15 uur. Aanmelden is niet nodig. Draag stevige schoenen en bij zonnig weer een hoofddeksel. Smeer je goed in. In de groeve is het enkele graden warmer dan erbuiten. De route is ruim 3 kilometer en niet geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Houd er rekening mee dat er onderweg geen sanitaire voorzieningen zijn. Indien je met de auto komt, kun je parkeren op de parkeerplaats bij D’n Observant. De parkeerbijdrage van deze Natuurmonumenten-parkeerplaats komt ten goede aan het gebied. Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan kun je met gebruik van je lidmaatschapspas gratis parkeren.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Sint-Pietersberg en de ENCI-groeve kijk op de website www.natuurmonumenten.nl/sintpietersberg.

Redactie: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Liesbet Berghof, beheerder Bezoekerscentrum Zuid-Limburg, Natuurmonumenten
M. 06 – 10 28 28 62   email: l.berghof@natuurmonumenten.nl

Foto: Natuurmonumenten luchtfoto ENCI groeve – Mat Snijders

 

Terug naar overzicht