Snoeicursus jonge kersen en pruimenbomen

Waar Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
Wanneer begint op: 27 september 2023 19:30,
eindigt op: 13:00 30 september 2023

Om hoogstamfruitbomen voor het landschap te behouden is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Voor hoogstam betekent dit onder andere het snoeien van de bomen. Dit is een tijdrovend karweitje waarvoor ook nog eens kennis en vaardigheid nodig is. De gemeente Eijsden-Margraten, CNME en Stichting het Limburgs Landschap staken de koppen bij elkaar en bieden twee verschillende cursussen aan waarin u zelf leert fruitbomen te snoeien. 

Snoeicursus jonge kersen en pruimenbomen
Door jonge fruitbomen in hun jeugd de goede opbouw mee te geven kan de boom groot en mooi uitgroeien. Door vormsnoei in de jeugd van de boom voorkom je uitbrekende takken en kun je de vruchten makkelijk plukken. De voordelen van snoei zijn daarmee duidelijk maar toch wordt nogal eens gezegd dat pruimen en kersen niet gesnoeid moeten worden. Dit komt waarschijnlijk door de loodglansschimmel die de bomen in de winter kan infecteren. De bomen overlijden uiteindelijk. Door echter in de nazomer te snoeien omzeil je dit nadeel.  De snoeicursus jonge kersen- en pruimenbomen snoeien bestaat uit een theorieles op 27 september (19.30-22.00 uur) en een praktijkles op 30 september (9.00-13.00 uur).

Aanmelden
Deelname kost € 10,- per cursus. Aanmelden kan via https://www.limburgs-landschap.nl/activiteiten en selecteer de gewenste cursus met een van de bovengenoemde data.

Terug naar overzicht