Snoeicursus oude hoogstamfruitbomen

Waar Amerikaplein 1, 6269 DA Margraten
Wanneer begint op: 18 oktober 2023 19:00,
eindigt op: 13:00 21 oktober 2023

Om hoogstamfruitbomen voor het landschap te behouden is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Voor hoogstam betekent dit onder andere het snoeien van de bomen. Dit is een tijdrovend karweitje waarvoor ook nog eens kennis en vaardigheid nodig is. De gemeente Eijsden-Margraten, CNME en Stichting het Limburgs Landschap staken de koppen bij elkaar en bieden twee verschillende cursussen aan waarin u zelf leert fruitbomen te snoeien. 

Snoeicursus oude hoogstamfruitbomen
Onze fruitbomen stoppen meer energie in het fruit dan de oerappels en -peren omdat ze eeuwenlang zijn geselecteerd en veredeld. Daarom helpen we deze bomen vooral vitaal te houden door snoeiwerkzaamheden uit te voeren en te voorkomen dat takken uitbreken of doorzakken. Door regelmatig snoeien en een goede bemesting kan de vitaliteit van de fruitbomen op peil gehouden worden.

De snoeicursus oude hoogstamfruitbomen bestaat uit een theorieles op 18 oktober (19.30-22.00 uur) en een praktijkles op 21 oktober (9.00-13.00 uur).

Aanmelden
Deelname kost € 10,- per cursus. Aanmelden kan via https://www.limburgs-landschap.nl/activiteiten en selecteer de gewenste cursus met een van de bovengenoemde data.

Terug naar overzicht